lørdag 5. desember 2009

Hyggelig med bursdag når en får så fin gave.

I dag har jeg fødselsdag, og har av min kjæreste fått en utrolig flott gave. Et kame smykke.Historien til dette smykke som er ca. 200 år, vil jeg nå fortelle dere.

Det har tilhørt Ebba Richter,Rostad,Inderøy. Hun var gift med Ole Richter som var født 1829 og døde 1888. Smykke er kjøpt i Engeland av Ole Richter, som ga det som gave til sin livsledsager Ebba.

Ebba ga siden denne kameen til sin veninne og fortrolige Ingeborg Anna Kvam, født Brennan, som et bevis på "Evig vennskap", som hun sa.

Ingeborg Anna gav kameen til sin datter Sofie.

Hennes pleisønn , som nå er min kjæreste, arvet det.

I dag fikk jeg det av kjæresten min, og det setter jeg utrolig stor pris på.

Jeg er ydmyk, og føler meg beæret som skal få lov til å bære det rundt min hals. Smykket kan også brukes som nål, så her kan jeg variere.
6 kommentarer:

Be-ty sa...

Så koselig gave å få! Har en kamè jeg også som jeg har arvet ettr moren min, men den er ikke på langt nær så gammel.
Mye fint å se i bloggen din :)

Anonym sa...

Det var hyggelig Marit. Hils kjæresten
Klemmer fra Grete

Mormor sa...

For en flott presang å få. Jeg forstår godt at du føler deg beæret over å kunne bære dette vakre arvestykke. Ekstra koselig at du kjenner historien bak det.

Skautrollet sa...

Nå var det lenge siden jeg hadde vært inne på bloggen din. Så mye fint du har tatt bilder av. Isrosene var utrolig fine og det ser sååå koselig ut i Gamlestua. Gleder oss til å se dere snart. Velkommen nedover....

Helene sa...

Heisann, takk for besøk :)
Om det er vottene til Krokmaskan du mener, så har hun gitt ut en bok. Jeg har ikke den selv, så jeg vet ikke akkurat hva som finnes av mønster i den, men her står det litt mer:
http://www.krokmaskan.se/tv%E5%E4ndssticka.html

Solveig sa...

Så morsomt å få en slik gave. Det er noe eget med gjenstander som har levd et langt liv - så kan man spekulere på hva de har deltatt i tidligere.